Hailuodon panimon Mallassauna

Hailuodon panimo avasi heinäkuun viimeisenä päivänä pation Pikisaareen, ja sisätiloja on lupa odottaa syksyn edetessä. Aurinkoisena ja lämpimänä lauantaina tasan viikko avaamisen jälkeen Humaloidut pyöräili Pikisaareen katsomaan, mikä on homman nimi.

Pikisaarentien päässä, viinibaari Kurkelaa vastapäätä, sijaitsee Hailuodon punainen auto ja sen edustalla pitkiä puisia penkkejä, joista osa aseteltu neliöiksi, mikä luo mukavan nuotiopiiritunnelman. Ympäröivät punatiiliset, vanhat tehdasrakennukset sopivat Hailuodon brändiin kuin oregano hernariin (hyvin). Varsinaiset ravintolatilat kuulemma rakentuvat kahteen kerrokseen, ja luvassa on ilmeisesti italialaista ruokaa oluen kaveriksi.

Panimoautosta myydään kahvia, tiukkoja, lonkeroa, siideriä ja tietysti olutta, jota oli tarjolla neljää sorttia: Laakeri, Gose, Vehnä sekä Märzen. Tuopin hinta on varsin kohtuullinen 7 euroa. Valitsin alkuun Märzenin, jota olen maistanut edellisen kerran kolmisen vuotta sitten, jolloin se oli metallinen ja marjainen, jos muistikuvani eivät kauheasti petä. Tällä kertaa Märzen oli kuitenkin niin esimerkillisen hyvässä kunnossa, että sitä piti ottaa ihan toisellekin jalalle. Myös Vehnä maistui mainiosti hyvässä seurassa lämpimässä kesäillassa. En ole koskaan ollut Hailuodon suurin fani, koska myös muissa oluissa kuin Märzenissä on tuntunut olevan suuria laatuheittoja, jopa epäpuhtautta. Toivotaan, että nyt kaikki on siltä(kin) osin kunnossa.

On hienoa, että Pikisaaren upeaa miljöötä hyödynnetään ja että sinne on avautunut Mallassaunan ja Kurkelan tapaisia paikkoja. Täytyy silti myöntää, että sisäinen oululaiseni varoittaa molempien kohdalla, että “ei tuollainen sijainti voi kannattaa”, samalla kuin lappilainen minussa tuumaa, että “kyllä sen häätyy kannattaa”, koska Pikisaari on kuitenkin vain vajaan kilometrin päässä torilta. Onnea ja menestystä Hailuodolle Pikisaareen!

-Jarmo

PS. Tämän viikon lauantai (14.8.) on hyvä hetki vierailla Mallassaunalla, sillä Pikisaaressa vietetään Urbaania kyläjuhlaa. Suositteluni ainakin Sumuposauttajalle, joka esiintyy päälavalla kello 16.30 alkaen.

Leave a Reply