Olutkaupunki Oulu – lokakuu 2021

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Syyskuu oli oululaisten uutuusoluiden suhteen hiljainen, mutta lokakuussa uusia oluita ilmestyi niin kiivaaseen tahtiin, että läheskään kaikkia emme ole ehtineet vielä maistamaan.

Maistila

Maistila julkaisi lokakuussa viisi kokonaan uutta olutta ja lisäksi viilatun version vanhasta tutusta Tonkasta, jonka kuvataan olevan entistä hedelmäisempi ja sameampi. Uutuuksista mielestäni kiinnostavin on Kahlekuningas Black DIPA, jossa paahteisuuden luvataan yhdistyvän havuiseen ja hedelmäiseen humalointiin, kuten tässä tyylissä pitääkin. Kahlekuningasta on saatavissa pullotavarana Maistilan myymälästä.

Mainiota Craft-sarjaa jatkaa Craftori-NEIPA, jonka mainostetaan olevan sitruksinen, eksoottisen hedelmäinen ja hienoksen savuinen, mikä kuulostaa kiinnostavalta. Lehmipoika puolestaan on länsirannikon IPA, jossa hedelmäisen humaloinnin tukena on hieman enemmän mallasrunkoa ja katkeruutta. Molemmat IPAt on saatavilla growlerissa panimokaupalta.

Kolmen IPAn lisäksi Maistila toi myyntiin myös Syyssahdin ja Jalo Brown Alen. Sahtia myydään growlereissa ja mukavalta syksyn lämmittäjältä vaikuttavaa suklaista, karamellista ja maltaista Jaloa pulloissa.

Sonnisaari

Sonnisaaren lokakuuhun mahtui kaksi IPAa, sameampi Röllykkä ja tiukemmin humaloitu länsirannikkolainen Niskalenkki. Molempia on saatavilla ravintoloista sekä growlerissa Sonnisaaren myymälästä. Nämäkin uutuudet on vielä testaamatta, mutta tilanne pitää korjata ensi tilassa.

Nailo Brewing

Nailo Brewingin ensimmäiset oluet tulivat myös myyntiin lokakuussa. Viidestä ensimmäisestä tuotteesta Humaloituja miellytti eniten Night Breeze lager. Hieman yllättäen kaikki Nailon oluet olivat kauppavahvuisia, mikä on myynnin kannalta ymmärrettävää, mutta varsinkin kahden IPAn (Antigravity ja Mirage) kannalta hieman harmillista. Molemmista olisi varmasti saanut vielä enemmän irti suunnilleen seiskapinnaisina.


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Maistila

Nailo Brewing

Hailuodon Panimo

Panimo Narri

Leave a Reply