Juova ja CoolHead Taproom

©Tuomo

Edellinen matkani Helsinkiin oli melko tasan vuosi sitten, ja vuodessa uutta nähtävää, ihmeteltävää ja maistettavaa on tullut paljon. Viime kesän tärkein uutuus oli Pien Brewpub, ja tämän kesän reissun kiinnostavimmat olutkohteet olivat Juova Hanahuone ja CoolHeadin Taproom Viikissä.

Juova Hanahuone

Toukokuussa ovensa avannut Juova oli aivan ehdoton vierailukohde, sillä tarjonta on Suomen mittakaavassa aivan huippuluokkaa: Maistila, Mallassepät, CoolHead, Tuju, Olarin Panimo, Etko, Tired Uncle, kiinnostavia Imbibe Internationalin maahantuomia trendijuomia ja Pienen hana varmistivat, että mieluista olutta löytyy, eikä kaikkia millään ehdi maistaa yhdellä käynnillä. Hanapaikkoja on yli 20, tölkkejä ja pulloja paljon päälle ja tarjolla näytti olevan myös muita alkoholijuomia sellaisia kaipaaville.

Juovan sisätilat vaikuttivat viihtyisiltä, mutta en tunnustettava, etten ihan jokaista nurkkaa käynyt vilkaisemassa, kun baaritiskin läheisyydestä löysin kaiken tarpeellisen. Kauniina kesäpäivänä teki mieli istua terassilla, jossa aurinko paistoi, olut maistui hyvältä ja seura oli mitä mainiointa. Kaisaniemen läpi rynnistävät bussit tosin veivät ison osan terassin viihtyisyydestä. Jos ei kaipaa aurinkoa tai terassipaikkoja, Juovassa viihtynee erinomaisesti. Pitää mennä tarkistamaan baarin sisätilat syyssateilla ja talvipakkasilla uudestaan. On sekin sanottava, että oululaistuneen olutharrastajan mieltä lämmittää se, että Maistilan oluita on nyt jatkuvasti tarjolla myös Helsingissä!

Osa Juovan hanavalikoimasta

CoolHead Taproom

CoolHeadin Taproom sijaitsee Viikissä, noin puolen tunnin bussimatkan päässä keskustasta. Puolen tunnin matka ei ole paljon mitään, sillä nuorena kuljin vajaa 50 kilometriä lähimpään (tai sata isoimpaan) laskettelukeskukseen, kun teki mieli diskoteekkiin. Toisaalta puoli tuntia on myös paljon, koska nykyisin en esimerkiksi käy erityisen usein Roosterissa tai Graalissa, koska ne ovat kotiini nähden Oulun (pienen) keskustan toisella laidalla. Sellaistakin kai on olutmaantiede.

Pieni bussimatka osoittautui vaivan arvoiseksi, sillä perillä odotti suuri valikoima CoolHeadia, muutama vierailija, varsin hyvää pizzaa ja kattavasti sekä aurinkoisia että varjoisia terassipaikkoja. Ja onhan Gardenia hieno! Torstain alkuillassa ihmisiä oli liikkeellä mukavasti, mutta isoja jonoja tai ärsyttävää tungosta ei syntynyt missään vaiheessa.

Taproomin oluista jäi parhaiten mieleen Diamonds & Rust (Rye Whiskey BA) -barleywine sekä Infinite Haze V3 NEIPA, joka palautti luottamusta CoolHeadin hieman horjahtelevaan IPA-tekemiseen.

Tällä hetkellä Gardeniasta voi ostaa kotiinsa vain maitokaupparajan alittavia oluita, mutta kunhan panimolaitteet saadaan saman lasikaton alle, matkaevääksi bussipysäkille voi ostaa vaikkapa 12-prosenttisen imperial stoutin. Sitä odotellessa!

Jarmo

Leave a Reply