Oulun olutravintolat – pari viikkoa jKr.

Myönnän, että saattaa olla varomatonta ja hölmöä väittää jo otsikossa koronakriisin olevan ohi, mutta siltä se on Oulussa tuntunut. Etätyöt jatkuvat ja maitokaupassa muistetaan pitää turvavälit, mutta kun uusia koronatartuntoja ei Oulun seudulla ole todettu aikoihin ja kun rajoitusten höllentyminen on näkynyt kaupunkikuvassa, alkaa tuntua siltä, että pahin on takana.

Kesäkuu on ollut tähän mennessä lämmin ja aurinkoinen. Sellainen oli myös maanantai 1.6., jolloin ravintolat ja terassit saivat jälleen avata ovensa, joten ei ollut suuri ihme, että ihmiset suuntasivat keskustaan ja terasseille heti, kun se oli mahdollista. Torilla porukkaa oli niin paljon, että iltapäivälehden (aivan helvetin huonossa) jutussa Oulua tituleerattiin Suomen bilepääkaupungiksi. Kaupungilla kävin minäkin, mutta torin karsinoiden ja ”biletyksen” sijaan olin ja olen enemmän kiinnostunut oululaisista olutravintoloista. Miltä meno näytti olutbaareissa?

Juomapuohi

Juomapuohi on muuttanut Rotuaarin pallon viereen ja saanut terassin. Uudelle terassille aurinko ei paista koskaan, mutta avajaispäivänä väkeä oli silti mukavasti. Uusi sijainti on tehnyt Juomapuohelle hyvää: sisällä tilaa on huomattavasti enemmän kuin vanhassa Juomapuohessa, ja hanaolutta tarjoiltiin neljästä hanasta. Hanasta laskettu Whiplashin Eventually oli niin maukasta, että kävin seuraavana päivänä uudella lasillisella. Samalla reissulla ehdin maistamaan myös jo growlerina jo hyväksi havaitun Sonnisaaren Kveiksterin sekä Mallaseppien Pimp My Blueberry Sourin, joka sekin oli positiivinen kokemus. Tarjolla olisi ollut myös ennestään tuttua Stigbergetsin Double Headed DDH West Coast IPAa, mutta sen skippasin, vaikka hyvä olut onkin.

Kun Juomapuohi tarjoaa kattavan pullo- ja tölkkivalikoiman kylkeen neljä hyvällä maulla valittua hanaolutta, asiat ovat erinomaisen hyvin. Untappd osaa kertooa, että tällä hetkellä Juomapuohen hanassa on jo mainitun Mallasseppien mustikkasourin lisäksi Wylamia, Stigbergetsin lageria ja Narrin XIII DIPA.

Oluthuone Leskinen ja St. Michael

Baarikierroksella en poikennut Leskisessä, mutta Untappdin perusteella näytti siltä, että heti tauon jälkeen vierailevia oluita ei ollut tarjolla. Tilanne on kuitenkin normalisoitunut, ja Leskisestä saa esimerkiksi Sonnisaaren tuoretta Neipalm Death tupla-NEIPAa.

St. Michaelissa sen sijaan piipahdin, kun mieli teki aurinkoiselle terassille. St. Michaelissakaan ei vielä kesäkuun toisena päivänä ollut tarjolla kovin kiinnostavia oluita, mutta sain sentään vähän aurinkoa ja Ayingerin Bräuweissen hanasta, joten en valita.

Mallaskellari

Mallaskellari ei yllättäen ollutkaan kasannut viime vuodelta tuttua terassia, mikä ehti vähän harmittaa, mutta turhaanpa huolehdin: tänään pitäisi avautua Mallaskellarin uusi, viisi(!) kertaa edellistä isompi terassi Maistilan hanavaltauksen merkeissä. Vaikka terassilla mukavaa onkin, kellarissakin kannattaa pistäytyä, sillä Mallaskellarin oma Metric Monster imperial stout oli oikein maistuva olut.

Pub Rooster ja Graali

Edellisessä postauksessani pohdiskelin, mitä Roosterissa tapahtuu kesäkuussa. Pian tekstin julkaisemisen jälkeen saatiin myös vastaus: Roosterissa tehdään kesäkuussa laajaa remonttia, ja uudistettu Rooster avaa ovensa heinäkuussa. Remppaaminen toki kannattaa, mutta toivoa sopii, ettei Rooster muutu remontin yhteydessä liikaa. Aivan hyvä olet tuollaisena!

Pub Graali on myös auki ja Graalin lasitetulla terassilla varmasti tarkenee kehnommallakin kelillä, mutta en ole vajaan parin viikon aikana keksinyt asiaa niille nurkille. Edellinen vierailu Graaliin taisi olla viime joulukuussa. Tarjolla on saattanut olla vaikka mitä herkkuja, mutta ohi ne tuppaavat menemään, kun Graalilla ei vieläkään ole olutlistojaan Untappdissa. Graalin kunniaksi myönnetään kuitenkin että ajantasainen olutlista löytyy baarin nettisivuilta.

Jarmo

1 thought on “Oulun olutravintolat – pari viikkoa jKr.

  1. Ei kannata koskaan sanoa ei koskaan. Juomapuohi kertoi Instagram-storyssa, että aurinko paistaa yhteen tiettyyn tuoliin kolmen minuutin ajan. En tosin muista, enää sitä kellonaikaa. 😉

Leave a Reply