Pub Rooster

Pätkä hanarivistöä lokakuisena lauantaina.

Olemme tässä blogissa aikaisemmin käsitelleet Mallaskellaria, Juomapuohia ja Teerenpeliä, joten on korkea aika kirjoittaa jokunen rivi Roosterista, Humaloitujen suosikkipubista ja vuoden 2019 olutravintolasta.

Roosterissa on neljä vakiohanaa ja kymmenisen vaihtuvaa hanaa, joista kaksi on Maistilaa. Hanavalikoimaa täydentää hyvällä maulla valittu pullovalikoima paikallisia oluita, klassikoita, uutuuksia ja jykeviä stouteja, joita varten on oma herkkukaappi, josta Pohjalan Cellar Seriesit, isommat Omnipollot ja muut vastaavat saa varmasti oikeassa tarjoilulämpötilassa.

Vaikka Roosterista löytyy uutta maistettavaa jokaisella käyntikerralla, pubin olutvalikoima ei ole Oulunkaan mittapuulla järisyttävän laaja. Oluiden rinnalla Roosterilla on kuitenkin muita huomattavia vahvuuksia: viihtyisä kellaribaari, erinomaiset ruuat ja palvelu, joka on samaan aikaan sekä ystävällistä, leppoisaa että asiantuntevaa. Vaikka meininki on rentoa, olut otetaan hyvällä tavalla tosissaan: oluista kerrotaan, niitä suositellaan, tarjoilulämpötiloihin kiinnitetään huomiota ja parin desin annokset tarjoillaan Teku-laseista eikä vesilasia muistuttavista kipoista, kuten eräässä perinteikkäässä oululaisessa olutravintolassa.

Loppuvuodesta 2014 avattu kellaripubi muutti Oulun olutkulttuuria merkittävästi: Rooster oli muistaakseni Oulun ensimmäinen paikka, joka myi oluensa samalla litrahinnalla annoskoosta riippumatta. Rooster on myös alusta saakka luottanut kotimaisiin pienpanimoihin, haistellut oluttrendejä ja ollut kiinnostunut nousevista ulkomaisista panimoista. Tämä kaikki on epäilemättä taloudellisesti järkevää, sillä jos IPAa ja souria sekä Cool Headia ja Omnipolloa paljon kysytään, niitä on syytä olla tarjolla. Väittäisin, että Rooster on esimerkillään kannustanut esimerkiksi Oluthuone Leskistä kasvattamaan ja terävöittämään valikoimaansa sekä miettimään hinnoitteluaan. Toisaalta Roosterin suosio on näyttänyt, että Oulussakin riittää oluesta kiinnostuneita asiakkaita, ja siten rohkaissut uudempia tulokkaita, Mallaskellaria ja Juomapuohia, uskomaan omaan linjaansa.

Roosterin ajantasainen olutlista löytyy sekä pubin nettisvuilta että Untappdista.

-Jarmo

PS. Untappd osaa kertoa, että olen vajaan viiden vuoden aikana täpännyt Roosterissa yli 400 olutta. Ei mikään ihme, että jokaisella käyntikerralla pubissa tuntuu olevan paljon tuttuja!

Leave a Reply