Olutkaupunki Oulu – maaliskuu 2022

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Kylmäksi kääntyneeseen maaliskuuhun mahtui olutuutuuksia vaikka kuinka ja paljon! Paikallisten panimoiden valikoimiin on tullut lukuisten kevyen kesäisten oluiden vastapainoksi myös muutama tukevampi lämmittäjä.

Maistila

Maistilan maaliskuun uutuuksia olivat Last Drop -saison, Blind Hole -porter ja kuudennensadannen keiton kunniaksi julkaistu 600-TIPA. Last Drop on kasipinnaisena verrattain vahva mutta silti raikas ja tasapainoinen maalaisbelgi, joka yhdessä helmikuisen Mettänpojan kanssa ennakoi kuumaa saison-kevättä. Suosittelen varauksetta! 600 puolestaan on vaarallisen helposti juotava perinteisillä jenkkeillä (Citra, Simcoe, Chinook jne.) humaloitu juhlaolut. Blind Holea en ole vielä ennättänyt maistamaan, mutta oluen luvataan olevan paahteinen, rapsakasti humaloitu eikä liian makea. Hyvältä kuulostaa!

Vanhoista tutuista uudet erät ilmestyivät ainakin Vallesmannista, Tonkasta, Sophmore Jinxistä, Helakasta, Sour de Francesta ja Tropiikissasta. IPAa ja souria on siis tarjolla useammankin oluen voimin. Valikoimiin palanneista tuotteista kiinnostavin on kuitenkin uusi ja entistäkin vahvempi versio Riutunkainalo-portterista. Riutunkainaloa on jo myynnissä ainakin Roosterissa ja Mallaskellarissa, ja kysymällä sitä saanee myös Maistilan myymälästä, vaikka Riutunkainalo ei olisikaan vielä panimokaupan hyllyille asti päätynyt.

Sonnisaari

Sonnisaaren kahdesta uudesta oluesta toinen, Torahammas, käsiteltiin jo aiemmassa postauksessa. Toinen uutuus, Sarastus DDH Pale Ale, on Magnumilla, Amarillolla, Citralla ja Stratalla humaloitu olut vuodenaikaan sopiviin ja raikasta juomaa vaativiin aktiviteetteihin. Humalavetoisten oluiden lisäksi Sonnisaari julkaisi uuden erän Ginger Mango Souria. Eteläisessä Oulussa selvästi uskotaan, että kesä on tulossa.

Nailo Brewing

Nailo pysyy aktiivisena, kun maaliskuun satona ilmestyi neljä uutta olutta. Tarjolla on tuplahumaloitu (session) IPA Illusion, mango-kookos sour Mango Capac, sour IPA Tongue Twister ja Vice Versa -märzen, joka Humaloiduilla on vielä maistamatta, mutta joka Olutkellarin arvion perusteella kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Nailon kaikki uutuudet mahtuvat maitokaupparajoihin, mikä varsinkin ipojen kohdalla hieman harmittaa edelleen.


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Maistila

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Panimo Narri

Leave a Reply