Kun kaikki oli vielä (suhteellisen) hyvin – baarikierros Oulussa

Viime viikon torstaina (12.3.) jysähti: yli 500 hengen kokoontumiset kiellettiin, urheilusarjat keskeytettiin ja vessapaperit hamstrattiin. Loppuviikon aikana ilmassa väreili hätä ja paniikki, mutta uskaltauduin silti kaverini kanssa lauantaina pienelle baarikierrokselle. Järkeilimme asian niin, että kyllä paikallisia yrittäjiä voi käydä tukemassa, kunhan muistaa käyttäytyä fiksusti ja pestä käsiä. Ja olutta teki mieli.

Aloitimme Juomapuohesta, jossa testasimme De Moersleutelin mausteisen ja yllättävän kuivan Smeerolie Mexicaken sekä Stammin pehmeän maukkaan mutta hiukan vetisen Hoppy Milkin. Juomapuohen ovi kävi säännöllisesti, vaikka ihmisiä ei ollutkaan ruuhkaksi asti.

Juomapuohesta jatkoimme laajentuneeseen Mallaskellariin heittelemään dartsia ja maistelemaan oluita. Mallaskellarin oma Back from Hawaii on panimon selvästi paras olut tähän mennessä – kaikin puolin mainio sessiovahvuinen NEIPA. Muita kohokohtia olivat Stammin Daenerys-nimellä kulkenut aamupalamehu (tai paksumpi Berocca, jos kaveriltani kysytään) sekä Olarin Ewing Oil -imperial stout. Mallaskellarissa porukkaa oli mukavasti, vaikka ei aivan tavallisen lauantai-illan veroisesti. Hetken tuntui siltä, että maailma ei lopukaan.

Vierailu Roosterissa jäi lyhyeksi, sillä nimeltä mainitsematon jääkiekkojoukkue täytti tilan nollatessaan voittamatta jääneen mestaruuden aiheuttamaa pettymystä. Sorin Dark Humor Club Oak Aged Winter Special maistui hyvältä, vaikka on myönnettävä, että keskittyminen alkoi herpaantua.

Roosterista kuljimme vielä Leskiseen, jossa asiakkaita oli puolenyön tienoilla yllättävänkin paljon. Sonnisaaren Synti Diabolical Black Lager oli täynnä vahvoja makuja, mikä sopii tilanteeseen. Synti miellytti odotuksia enemmän.

Tämän viikon maanantaina (16.3.) julkistettiin uusia, kovempia mutta ilmeisen välttämättömiä, keinoja koronaviruskamppailuun, mikä on saanut ihmiset entistäkin varovaisemmiksi. Tämä on puolestaan heijastunut ravintoloiden ja baarien liiketoimintaan. Alkuviikon aikana esimerkiksi Rooster on joutunut myymään listaruokiaan puoleen hintaan ja oluttakin 30 prosentin alennuksella. Mallaskellarista puolestaan on saanut hanaoluita puoleen hintaan. Monet Oulun seudun ruokaravintolat ovat myös reagoineet asiakaskatoon esimerkiksi myymällä noutoannoksia alennettuun hintaan, supistamalla aukioloaikojaan tai sulkemalla ovensa kokonaan pahimman mylläkän ajaksi.

Vaikka tilanne on vaikea, olisi toivottavaa, että me asiakkaat tukisimme kotiseutumme pienyrittäjiä, jos terveystilanne vain sallii kotoa poistumisen. Baarit ovat ainakin toistaiseksi auki, ja oluiden maistelu kotioloissa vasta mukavaa puuhaa onkin! Oulun seudulla oluiden hamstraamisessa kannattaa suosia ainakin Juomapuohea sekä Maistilan ja Sonnisaaren panimomyymälöitä.

-Jarmo

Leave a Reply