Humaloitujen vuosikatsaus, osa 2

Jouluna maittaa hyvä olut ja tunnelmaan sopiva musiikki.

Jarmo kävi viime viikolla läpi omia vuoden ykköshetkiään oluen parissa, joten minun tehtäväkseni jäi summata Humaloitujen vuosi.

Humaloitujen ensimmäinen kirjoitus näki päivänvalon huhtikuun 24. päivä. Vuoden varrella blogiin on tupsahtanut 38 kirjoitusta ja perjantain julkaisuaikataulu on pitänyt itsenäisyyspäivän aiheuttamaa sekaannusta lukuun ottamatta. Tämä on meidän tekijöiden näkökulmasta jo voitto, sillä sitoutuminen ja pitkäjänteisyys on blogihommissa se vaikein juttu.

Blogin vuoden viisi luetuinta juttua olivat seuraavat:

Systembolagetin tilausvalikoima

Esittelyssä Juomapuohi

Mikkeller Beer Mail – Mitä oluen ystävän tulee tietää?

Miksi vihaan Tornion panimoa – ja mitä voimme siitä oppia?

Okkultismia ja auringonpimennyksiä – Esittelyssä Eclipse Aleworks

Viiden luetuimman jutun perusteella käy selväksi, että olutblogien lukijat arvostavat tietoa. Neljä viidestä jutusta käsittelee joko uusia kauppoja/panimoita tai sisältää ohjeita oluen hankkimiseen Suomen ulkopuolelta. Ilokseni huomasin, että nämä jutut saivat jakoja myös sosiaalisen median olutryhmissä. Mahtavaa, että joku on saanut meidän kautta neuvoja vaikkapa Systeemin olutvalikoiman hyödyntämiseen.

Se viimeinen top 5 -juttu olikin sitten jotain muuta. Provosoivan klikkiotsikon takaa löytyy olutkulttuuria ruotiva kirjoitus, jonka kirjoittaminen oli suuri nautinto. Mukava, että myös tämäntyyliset jutut keräsivät klikkejä, sillä niiden kirjoittaminen tuopin äärellä on olutbloggausta parhaimmillaan.

Humaloituja päädyttiin lukemaan suurimmalla todennäköisyydellä olutopas.info -sivuston kautta. Somekanavien jälkeen löytyvät hakukoneet, joiden kautta sivustolle päätyi tänä vuonna eniten ihmisiä haulla ”Juomapuohi Oulu”. Humaloitujen tietty Oulu-vetoisuus on siis muutakin kuin sanahelinää.

Kuluneen vuoden jutuista haluaisin nostaa esille myös kaksi vierailevaa tähteä. Vieraskynäilijät kertoivat meille Itä-Suomen panimoista ja Juomapuohen Olut ja juusto -illasta. Iso kiitos näistä kirjoituksista asianosaisille, ja toivottavasti saamme myös ensi vuonna nauttia vieraskynien tuotoksista.

Blogihommat jatkuvat myös ensi vuonna ja tarkoitus on pitää ote suurin piirtein samanlaisena: vähän olutta, paljon olutkulttuuria ja ote vahvasti paikallinen. Pienenä teaserina kerrottakoon, että Humaloitujen kaksikko on vuoden vaihteessa kutsuttu vierailemaan uudelle oululaiselle pienpanimolle. Kannattaa siis seurata blogia silmä kovana!

Otamme myös mielellään vastaan palautetta kuluneesta vuodesta ja ehdotuksia ensi vuoden ohjelmasta: Mistä sinä haluaisit blogissa lukea? Kerro rohkeasti kommenttikentässä tai lähesty meitä vaikkapa somen kautta!

Humaloidut lomailee ensi viikon, mutta palaa sorvin ääreen ensi vuosikymmenellä 3.1.2020. Maltaisaa joulua ja humaloitua uutta vuotta kaikille Humaloitujen lukijoille!

-Sampo

1 thought on “Humaloitujen vuosikatsaus, osa 2

Leave a Reply